Hoofdsponsoren

 • Bouwbedrijf Hemeltjen
 • Canon Business Center Arnhem

Evenementsponsoren

 • Rabobank
 • image
 • image
 • Salland Catering
 • Keukenland Wijhe
 • Proathuus Wijhe
 • Boni Wijhe
 • Bruggeman Tuin & Park
 • Grolleman Transport
 • DA Bourquin
 • Albert Heijn Boomgaard
 • Kolk Bouwmachines

Heren 1

Klik hier voor wedstrijdverslagen!!

Heren 1, Het eerste team van de club. Ontstaan door fusies van teams, selectiewedstrijden, inzet, plezier, talent en liefde voor waterpolo. Dit eerste team gooit de laatste jaren hoge ogen in de 3e klasse, Regio Oost. Typerend voor dit team is de reeks overwinningen die het elk half jaar tot aan de winterstop behaalt, waar in tegenstelling tot deze golf van gelukzaligheid de 2e helft van het seizoen zich dikwijls minder rooskleurig kleurt.

Maar dit seizoen, seizoen 2014-2015, komt daar verandering in. Er zijn namelijk ook daadwerkelijk veranderingen in het team opgetreden. Zo hebben we helaas afscheid moeten nemen van onze aanvoerder a.k.a. Preases Des Eersten Team en partyboy, Thomas. Hij gaat zijn geluk beproeven bij het Zinkstuk in Utrecht. Eerder verloren we al onze Utrechtse student én rooie doelpuntenmachine Maarten aan deze club uit de Domstad. Nog eerder nam onze Pietertje al afscheid van ons mooie team.

Toch is er ook goed nieuws dit seizoen! Doordat we de door ons leeggedronken bierkratten van afgelopen seizoen hebben ingeleverd, konden we van het statiegeld opkomend talent Rick uit het tweede team overkopen, later meer over deze nieuwe aanwinst. Dan rest mij alleen nog de taak te zeggen dat ik ontzettend veel vertrouwen heb in de prestaties van ‘het neusje van de zalm’ van WPSG WZC-De IJsel én dat ik er zelf natuurlijk alles aan zal doen om dit jaar wél aan het eind van het seizoen op de platte wagen rondgereden te worden als kampioenen van de 3e klasse, Regio Oost.

In willekeurige volgorde bestaat dit team uit:

Olaf Kruitbos, te herkennen aan zijn tatoeage op de schouder. Olaf is niet groot van spraak, maar verdedigt de voorste linie van z’n tegenpartij met heel zijn hart. Olaf heeft een voorliefde voor motoren en snelheid. Hij is het dagelijks leven druk in de weer met zware voorwerpen, dit in combinatie met een sportschooltje hier en daar zorgt voor flinke spierballen onder zijn tatoeage. Sinds dit seizoen aanvoerder van dit elite team.

Oscar Kruitbos, wat de naam al doet vermoeden is juist, Oscar is familie van Olaf; zijn tweelingbroer welteverstaan. Wie er als eerste was kan ik niet precies vertellen, wie als eerste 25 meter aflegt wel; Oscar. Oscar is de sprinter van het team, met zijn jarenlange ervaring als wedstrijdzwemmer is dit ook niet zo vreemd. Je zult hem aan het begin van elke periode de bal netjes zien ophalen op de middenlijn van het bad. Daarnaast is Oscar binnen de club verantwoordelijk voor de teamindeling. Inkopen kun je je dus bij hem.

Alex de Bruijne, eerder bekend als de dansende vloerenlegger. Tegenwoordig druk als badmeester in en rond het zwembad. Jarenlang was Alex de baas op de dansvloer, en schopte het zelfs tot latinkoning der lage landen. Tot het moment dat Alex zijn geliefde Diane tegenkwam, haar trouwde en huisje boompje beestje vestigde in Wijhe. Via Diane is hij (naar ons grote vreugde) in aanraking gekomen met de waterpolo. Een grote stap voor Alex was dit niet, Alex was het dragen van strakke broekjes namelijk al wel gewend. Op de kant kun je Alex herkennen aan zijn brede torso, in het water als de man die steeds vaker na een aanval ook mee terug komt ;-)

Jordy Leerkes, ‘’Stille wateren diepe gronden’’. Jordy is niet de grootste spreker van het team, echter kan Jordy verrassend uit de hoek komen tijdens een wedstrijd. Zijn grote kracht is denk ik dan ook de tegenstander eerst om de tuin leiden om hem vervolgens versteld te doen staan met een actie waar zelfs zijn eigen team van opkijkt. Door zijn gedrevenheid en 100% aanwezigheid tijdens de trainingen is Jordy een snelle zwemmer geworden, mocht Oscar aan de kant beginnen verovert Jordy de bal voor ons team.

Ralph Hillebrand, maakt sinds het seizoen 2013-2014 deel uit van het eerste team van WZC. Na een heftige selectieprocedure tussen hem en pupil van de maand Rick, wist Ralph het eerste toch duidelijk te maken dat hij degene was die in het eerste thuishoorde. Ralph kenmerkt zich door snelheid, gedrevenheid, punctualiteit, doordachtheid en zijn dorst na de wedstrijd. Onze verwachting is dan ook dat Ralph de komende jaren onder de vleugels van het eerste uitgroeit tot een waterpoloheld waarvan kinderen op de tribune zullen zeggen: ‘’zo goed wil ik later ook worden’’. Maar eerst zien dan geloven, dus hup Ralph; zwemmen met die hap!

Emiel Voskamp, dikwijls ook wel ‘’Dokter Bernard’’ genoemd. Emiel dankt zijn bijnaam aan zijn beroep als huisarts. Emiel speelde jarenlang bij WZC en na een korte uitstap naar een van de teams van Zwolle, is hij weer terug op het vertrouwde nest. Eigenlijk is Emiel de plus dertigjarige student van het team. Altijd in voor een goed gesprek, een halfvol glas bier en een hoop plezier!

Jasper Kort, Jasper doet zijn achternaam geen eer aan. Hij is niet kort, hij is misschien ook niet lang, maar ook niet klein. Deze grote jongen draagt voor de wedstrijd steevast een T-shirt met daarop een komische noot om de sfeer er ff lekker in te houden. Jasper is een verdediger waar je niet omheen kunt. Stiekem is Jasper een van de sportiefste van het team, altijd aanwezig op de trainingen en fiets/jogt/kunstzwemt/voetbalt/diepzeeduikt/roeit/korfbalt/kaas rolt & stierenvecht er buiten de trainingsuren lustig op los. Muziek is daarnaast zijn grote passie, bezoekt naar mijn weten 10 concerten per week.

Arie Pols, ‘’Die Nieuwe’’. Arie speelt al langere tijd voor deze club, echter wordt hij nog steeds dikwijls ‘’die nieuwe’’ genoemd. Dit te danken aan zijn voorliefde voor het niet komen opdagen op trainingen/teamfeesten/toernooien en alles wat geen wedstrijd is. Gelukkig begint Arie zijn slechte instelling te verbeteren en duikt hij de laatste tijd zomaar op om met zijn team te trainen of een biertje te doen. Mr. Hansome is naast een ontzettende hartendief ook een goaltjesdief en zet regelmatig tijdens de wedstrijd een paar punten op zijn naam. Voorin het bad kun je hem vinden, toneelspelend op zoek naar de vrije bal.

Tom Marsman. Op de kant te herkennen aan een Hawaï zwembroek, een brede lach & wild zwaaiende gebaren, in het water door zijn rode cap. Noodgedwongen en overgehaald met behulp van 2 krat bier is Tom een aantal jaren geleden toch maar weer begonnen met keepen, en zeker niet onverdienstelijk. Tom houdt het doel van Heren 1 behoorlijk schoon, wat de soms falende aanval toch net wat meer tijd geeft om het winnende doelpunt te kunnen maken. Eens in de zoveel tijd verruilt hij zijn rode cap voor een witte of blauwe en dan breekt de hel los. Al spetterend en tierend vliegen de ballen dan het goal in bij zowel de tegenstander als het eigen, een van de redenen dat we hem toch echt niet uit het goal kunnen missen. Toch komt Tom het beste tot z’n recht tijdens de 5e periode. Dat Leo nog steeds bestaat heeft hij waarschijnlijk te danken aan Tom een zijn eeuwige dorst naar goudgeel geluk.

Rick Haverkamp, na jarenlang lobbyen is onze autoverkoper dan sinds het seizoen 2014-2015 toegetreden tot het keurkorps van de club. Rick wordt vaak ingezet om bier te halen of om de rest van het team rond te rijden. Daarnaast kan deze jongeman aardig overweg met een waterpolo bal en dat leidt soms tot hele verrassende acties. Hij is voorzien van een goede muzieksmaak en staat bekend om zijn "no look" pass. Wij weten echter niet of dit een talent is of een gebrek aan een fatsoenlijke spanningsboog.

En dan heb je mij nog; Thomas Endeman. Die jongen met de krullen. Tegenwoordig speel ik bij Het Zinkstuk in Utrecht, maar ik kom nog zoveel mogelijk kijken bij mijn oude team. Ik dring (drink) mij dan meteen op als coach, want ik speel een klasse hoger dan deze jongens, dus ik zal ze wel eens vertellen hoe het nu echt werkt. Na de wedstrijden haal ik natuurlijk wel ouderwets het bier voor de jongens. Ik ken immens mijn kwaliteiten.

Het is een wonder, en we betalen er dan ook flink wat contributie extra voor, maar het is ons gelukt om ook dit jaar weer te zorgen dat onze wedstrijden gewoon weer gratis bij te wonen zijn in het mooiste zwembad van Raalte: Tijenraan! Dus ik zal zeggen: neem wat koude blikken bier mee, en tot de volgende wedstrijd!

 


© WZC Wijhe 2012